Boreale oliebol


Met enige regelmaat vragen mijn gewaardeerde broeders of ik optimistisch ben over de eindconclusie in onze civiele zaak. Ik antwoord dan steevast dat ik het vreemd zou vinden als we verboden zouden worden. Er is namelijk niets waardoor een verbod gerechtvaardigd zou zijn. Zo simpel is het punt én uit! En nee ik ben niet van het mooi praten, of het proberen zaken om te buigen. Dan zou ik een hypocriet zijn. En daarvan wil ik niet worden beticht. Een scoutingvereniging……daarmee zou ik ons niet willen vergelijken. Maar een ‘criminele organisatie met als doel de Democratische rechtsstaat omver te werpen’ dat is smadelijk en lasterlijk populistisch gewauwel. Wij kunnen onszelf recht in de spiegel aankijken ik ken er heel veel in de politiek die dat niet meer kunnen. En overigens ter duiding: wij zijn voor een wet tegen criminele motorclubs. Maar dan wel een verbod als dat wettig en overtuigend is bewezen! Niet op basis van aannames en leugens.

Kijk je moet voorzichtig zijn met zekerheden. Want héél soms is de rechtstaat niet te volgen. Neem de afgelopen maanden. Die totaal gestoorde mafkees die in Utrecht in de tram om zich heen schoot en mensen doodde en zwaar verwondde. In de dagen na deze aanslag kwamen vele details naar boven. Een hele rits aan falen kwam aan het licht. Deze gek had allang ergens aan een ketting moeten liggen in een bunker. Bordje bambix in de morgen en klaar! En nog dramatischer is die psychopaat die Anne Faber om het leven bracht. Die zieke pony kreeg gewoon verlof. Was volgens behandelaars ‘een voorbeeldige jongeman’. Maar men  had maar een deel van de informatie omtrent deze waus. Want het was gewoon een zieke geest met ‘ontembare seksuele driften’ . Een onderzoeksrapport legde fijntjes uit waar het allemaal mis ging. Want het was niet één fout, het was een aaneenschakeling van!

In ‘ons’ leven krijg je ontiegelijk op je lazer als je een fout maakt. En al helemaal als dat ten koste zou gaan van een mensenleven. Sterker in veel gevallen zouden u en ik onmiddeloos  zelf de plaat poetsen en vertrekken uit onze functie. Maar dat zijn u en ik. In de politiek is dat anders. Je trekt een pruillipje, je speelt emotie,  en roept aan een ieder die het horen wil dat het je ‘echt persoonlijk’ raakt. Ondertussen probeer je in je organisatie gewillige slachtoffers te zoeken zodat je de schuld kunt doorschuiven. Vervolgens overleef je een Kamerdebat met nog een act van berouw en klaar!

En terwijl de ouders van Anne Faber dagdagelijks naar de foto van hun dochter,  die nooit meer thuis komt!,  kijken gaan de huichelaars in Den Haag gewoon door.

Goede vriend en ontiegelijk goede bruggenbouwer Robert den Bout AKA de nieuwe Dominee der lage landen heeft het vaak over Carpe Scrotum. Je moet het leven bij de ballen pakken. Maar in Den Haag heeft 90 procent géén ballen! Daar valt niks te pakken. Daar is geen enkele moed of moraal. Ja rond de verkiezingen als die kwijlbakken weer met folders rondlopen. En helaas keer op keer goed gelovige burgers in de praatjes trappen van VVD, D66 of PVDA charlatans. De gütmenschen die dit land en zijn volk verkwanselen.

Kijk met een geaffecteerde oliebol met kreten als boreaal en zegt dat ‘hij geroepen is naar het front’ zijn we er ook niet. Hij kent de straat niet, noch de burger waar hij zegt voor te staan. Dat is niet zijn wereld. Als je net als ikkes de wereld hebt gezien van vele kanten, de kommer en de kwel en de ongekende hardheid ervan is dat weinig ‘laveren aan de lucht van lavendel’ vriend Baudet! Dus doe niet of je er een van ons bent. Dat ben je niet. Je bent een proteststem tegen het huidige electoraat van bedriegers en natte kranten.

Overigens, bedenk ik net!, ga ik Sander Dekker bellen! Om per omgaande naast de bestaande TBS een TBVA in te stellen: Ter Beschikkingstelling van Arie. Ergens op de veluwe, waar inmiddels al ruimte genoeg is begreep ik. Omdat het halve bos is gekapt door eco terroristen en Natura 2000 gekkies. Ook zoiets:  We vragen solidair te zijn met de indianen in het tropisch regenwoud. Maar we kappen netto gezien meer bomen dan in het tropisch regenwoud. Zijn ons ‘groene longen’ niet belangrijk?

Maar goed ik zou dus op de Veluwe een betonnen optrekje bouwen. Waar ruimte is voor ‘bezinning’.  Komt u ook maar met die IS spijtoptanten: 24/7 het repertoire van de stoopjes, Dries Roelvink en andere Nationale hitmakers in de bezinningsruimtes. En ook wat nuttigheid en ledigheid doet wonderen geloofd u mij. Zo lekker in het midden van de Veluwe……En ik weet héél zeker dat in mijn hechte vrienden schare er talloze vrijwilligers te vinden zijn om als ‘therapeut’ actief te willen zijn.

Want beste lezers…het zal morgen maar jullie geliefde dierbare zijn die door een ‘systeemfout’ of ‘gebrek aan informatie’ niet meer thuis komt! Wat heb jij aan een actieplan om te voorkomen dat? Zag vorige week een programma waarin slachtoffers van dodelijk geweld vertelden dat het de beste remedie is om niet om te kijken in wraak. Vergeven was de magische oplossing. Dat is knap als je dat kunt. Ook daarvoor respect. Maar ook respect voor degene die dat schuim der natie willen bieden wat hen alleen nog past: een hel op aarde.

Arie Lector Et Emergo