DIT NOOIT MEER !!


Een tijdje geleden zat ik te kijken naar de herdenking van de Joodse slachtoffers in de 2ewereldoorlog.

Vreselijk ……..…..Er zijn geen woorden voor om te omschrijven wat daar toen gebeurd is.

Wist u dat het merendeel van de Joden veelvuldig met medewerking van de Nederlandse autoriteiten en politie is afgevoerd naar die vreselijke kampen. (ik schrijf veelvuldig want niet elke politiebeambte of ambtenaar heeft hier aan meegewerkt)   Wist u dat van de overgebleven Joden de meeste zijn verraden door wijkgenoten of door Jodenjagers die daarvoor betaald werden.

Nou, daar moest ik aan denken toen ik onze minister president Rutte vanmorgen in de regen op een bankje met een keppeltje op zag zitten bij die herdenking.

Tja waarom? zou je denken…… Nou dat zal ik u vertellen……

Na de oorlog werd er geroepen: DIT NOOIT MEER !!... Deze drie woorden heb ik al zo vaak horen roepen door allerlei hotemetoten waaronder de heer Rutte. DIT NOOIT MEER !!

Maar roepen en doen schijnt iets heel anders te zijn als ik wat ooit geleerd heb. Normen en waarden wat tegenwoordig als waarden en normen wordt uitgesproken?? is ook al zoiets populairs bij deze hotemetoten…Maar zeggen en doen schijnt niets met elkaar te maken te hebben……..ben ik verward?

Maar goed, DIT NOOIT MEER !! wat wordt daarmee bedoeld?

Het uitroeien van hele bevolkingsgroepen?...DIT NOOIT MEER !!....Nou, dat gebeurd heden ten dage nog steeds, alleen iets verderop.

Oorlog voeren?... DIT NOOIT MEER !!.....Nou, we voeren tegenwoordig over de halve wereld oorlog.

Meewerken aan deportaties dan?.... DIT NOOIT MEER !!.....herinnert u zich Srebrenica nog?

Verraden van mensen?......DIT NOOIT MEER !!....Nou, dat zeker niet!

Het verraden van mensen wordt hier als een heldendaad gezien.

Ik ken geen land in de wereld waar ze speciale kliklijnen hebben om je buurman te verraden en nog anoniem ook. Schijnt heel populair te zijn, lekker anoniem…kan je niks gebeuren…….Ik neem even pauze …….mijn maag keert om en ik ga even mijn ontbijt eruit spugen op het toilet.


Personalia doorspelen aan buitenlandse autoriteiten zoals tijdens de bezetting aan de Duitsers………… DIT NOOIT MEER !!.......Nou, ik kan u vertellen dat gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds…….wist u dat zodra het in de politiesystemen bekend is dat een persoon lid is geworden van bijvoorbeeld de Hells Angels, zijn gegevens doorgegeven worden aan de diverse buitenlandse autoriteiten. Met als gevolg dat deze personen ( ja, ook personen met een smetteloos verleden) zodra ze voet aan land zetten in bepaalde landen ze linea directa op de eerste vlucht terug naar Nederland worden gestuurd……….. puf mijn maag speelt weer op…

Of wat denken van de zaak Poch. De Argentijnse piloot van Transavia die door het verraad van de Nederlandse autoriteiten 8 jaar onschuldig in voorarrest heeft gezeten in Argentinië.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/oud-piloot-poch-stelt-nederland-aansprakelijk-voor-8-jaar-onschuldig-in-de-cel-in-argentinie~b8faf8ee/

De Brabantse coffeeshophouder van Laarhoven. Wederom een voorbeeld van hoe de Nederlandse autoriteiten een onderdaan uit Nederland verraadt en nog met valse gegevens ook…………….. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/20/coffeeshopbaas-van-laarhoven-krijgt-20-jaar-cel-in-thailand-11178271-a1563728

DIT NOOIT MEER !!

Als ik dan Rutte zie zitten met zijn keppeltje …………………………BWAAAAHH ik moet weer kotsen!

Waar zijn de normen en waarden van onze overheid gebleven? Of zijn die verdwenen toen het waarden en normen werd.


Arnold de Steeg