MISSTANDEN BIJ O.M. !!


HET OPENBAAR MINISTERIE DOOR DE BRIL VAN JAN WATSE FOKKENS


Wat denkt u zouden er echt mensen de laan uitvliegen bij het OM? Zouden er mensen op non actief worden gesteld of vervolgd? Want binnenkort moet er een stevig rapport verschijnen over het functioneren van het Openbaar Ministerie. Onder leiding van de voormalige procureur-generaal bij de Hoge Raad Jan Watse Fokkens onderzochten hij en drie juristen sinds juni 2018 misstanden bij het Openbaar Ministerie.  Het rapport zelf is al klaar. Maar een van de betrokkene, van Nimwegen,  is het er niet mee eens dat er prive zaken over zijn seksuele escapades naar buiten worden gebracht.  

Het onderzoek werd ingesteld na berichtgeving in NRC over een jarenlang verzwegen intieme relatie die voormalig procureur-generaal Marc van Nimwegen onderhield met de onder zijn bewind benoemde hoofdofficier van justitie van het functioneel parket Marianne Bloos. Van Nimwegen zou ook opdrachten van het OM hebben verstrekt aan het bedrijf van zijn zwager en zus in Rotterdam. Dezelfde van Nimwegen probeert nu delen van het rapport tegen te houden omdat deze zijn privacy zouden schenden.

Privacy schenden? Een Procureur Generaal van het Openbaar Ministerie die zich zorgen maakt over privacy? Beste lezers het OM overschrijd zelf deze grenzen al jaren. Men heeft schijt aan de privacy van de burgers. Te pas en te onpas worden er details gelekt naar de media over verdachten of onderzoeken. Of worden verdachten publiekelijk te kakken gezet. Herinnert u zich de beelden nog van de geblinddoekte Harry Ramakers president van de Bandidos, die in zijn onderbroek ten overstaan van camera’s naar buiten werd gebracht. Hoezo privacy? En we hebben het hier over een verdachte waarvan de schuld nu VIER Jaar later nog steeds niet is bewezen.

Het OM is belast met de handhaving van de rechtsorde. Het is de hoogste ‘hoeder’ van de openbare orde. Je zou dan als burger moeten kunnen verwachten dat je te maken hebt met een integere en betrouwbare organisatie. Helaas kunnen we kennelijk daar niet op vertrouwen. Als we alleen al afgaan op wat alleen al het NRC de laatste maanden heeft gepubliceerd. Het is een gesloten bastion geworden waar teveel mensen zitten die gedreven zijn door scoringsdrift. Niet de kwaliteit van de vervolgingen telt maar de kwantiteit. En zoveel mogelijk je naam in de media. Dat scoort! En het hoogste doel is dat de media je bestempelen als crime fighter. De held van het volk die eigenhandig het krapuul achter de tralies krijgt. Dat daarbij de rechten van verdachten worden genegeerd of dat we ons begeven over de grenzen van de rechtstaat is niet belangrijk.

Greetje Bos is op tijd gevlucht naar de politiek. Want juist in haar parket West Brabant is het een grote puinhoop. Zij die ooit beweerde bedreigd te zijn door Klaas Otto – de voormalige zonnekoning van Nooit Opgeven – heeft eieren voor haar geld gekozen. Gelukkig heeft ze wel een zorgvuldige afweging gemaakt en gekozen om wethouder te worden voor de meest integere Nederlandse politieke partij de VVD! Overigens is ook voor die vermeende bedreigingen nooit geen bewijs gevonden. En is dit ook weer het zoveelste bewijs dat fantasten en ziekelijke tipgevers kunnen zorgen voor een hoop ellende. Want er is meteen grote paniek als de woorden aanslag en motorclub samenvallen.

Wanneer is er ooit echt wettelijk en overtuigend bewezen dat een van de (echte!) motorclubs achter aanslagen of bedreigingen van het OM of Openbaar Bestuur zaten of hebben gezeten? En nee Callo Wagoh MC behoort daar niet toe! Niet iedereen met een lederen vest met geborduurde emblemen is een biker! En jezelf MC noemen zegt niets. Jezelf zo noemen kan iedereen. Practice what you preach! Wie de wereld een beetje kent weet dat het gaat wat in je ziel en zaligheid zit. Niet om wat je draagt. Dat zijn de Son of Anarchy dromers.

We wachten dus af naar het rapport en zullen uiteraard daar eens kritisch naar kijken. Maar of dit zal gaan leiden tot het ontslaan of herplaatsen van betrokkenen vraag ik mij af. Een glas, een plas en alles blijft zoals het was? We wachten het af…..


Arie Lector Et Emergo