U vraagt: Wij concluderen….   

De betrouwbare overheid dat beeld is wat men wil neerzetten. Maar helaas! Keer op keer bewijzen onderzoeken en publicaties dat de overheid verre van betrouwbaar is. Neem nu de perikelen rondom het WODC oftewel het Wetenschappelijk Onderzoek én Documentatie Centrum. Een onafhankelijk (kuch en hoest) instituut dat onderzoeken doet in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Blijkens verklaringen van een klokkenluider https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/19/19032236-a1607154 zijn die onderzoeken onderhevig aan ‘beleidsbeinvloeding’. Wij zouden dat gewoon ondermijning noemen. Dat is niet alleen zorgelijk te noemen maar, zoals voormalige strafpleiter Moskofiets dat zou stellen,  abject! Want op basis van deze onderzoeken is er beleid gemaakt en zijn er zelfs wetten gekomen. Het doelbewust misleiden van het volk. Het is diezelfde overheid die de godganselijke dag zelf roeptoetert  over ondermijning als gevaar voor de democratie. Mij lijken deze ‘inside’ jobs vele malen gevaarlijker. Dat moet je niet willen als land.

Inmiddels blijkt er meer loos. En hebben onderzoekers ontdekt dat er zoveel onderzocht en gegoocheld word met cijfers dat men de regie kwijt is. In het Algemeen Dagblad van vandaag staan de feiten op een rij. https://www.ad.nl/politiek/geklungel-met-cijfers-registratie-criminele-bendes-schiet-tekort~a74a13cd/ Speciaal ten aanzien van de ‘criminele bendes’ denkt men dat de cijfers niet voldoen aan de realiteit. Nu wil het toeval dat ik zelf lid ben van zo’n criminele bende. Althans dat stelt de overheid. Mijn strafblad is maagdelijk wit. En nog nimmer is er mij enige criminele activiteit (als omschreven in het Wetboek van Strafvordering) door welke rechter dan ook aangerekend. En toch heb ik het label. Ik hoor u denken ‘dat moet toch niet kunnen in een rechtstaat als de onze. Maar ja hoor in dat ‘fragiele vaasje’ van straatvechter Mark is dat gewoon mogelijk. Als ‘hunnie’ dat vinden dan is dat zo.

Wat het allemaal enger maakt is dat het verbod op vereniging,  dat men nu voorstaat middels een wets makkelijker te maken,  voor een deel meer gebaseerd is fictie dan op feiten. Want de Iron Ladies Van Toorenburg en Kuiken baseren hun verzoek om deze wet aan te nemen op cijfers die kennelijk dus niet kloppen. Overigens klopt er wel meer niet aan dat wetsvoorstel maar dat is voor later. En je zou toch denken dat in het kader van de transparante democratie er vandaag meteen kritische vragen worden gesteld. En dat de Minister Grapperhaus terstond naar de kamer moet om -  wederom - uit te gaan leggen hoe dat nu gaat op zijn hocus pocus Ministerie. Maar in het kader van de desillusies zal het waarschijnlijk blijven bij een schriftelijk vraagje en voila.

Mijn appél is en blijft: eigen waarneming en blijf kritisch. Laat u niet in de luren leggen door het grootste deel van de media. Maar – eerlijk is braaf - ook daar is een kentering gaande. Want het kaf gaat zich van het koren scheiden. Als bijvoorbeeld een man als  Marcel Haenen van het NRC niet als een Jack-Russel in de pijpen van het OM was gaan hangen waren de misstanden binnenskamers gebleven. Bovendien zien we op meer redacties dat er investeringen komen op onderzoek redacties. Waarom denkt u dat Hessa Ollongren van Binnenlandse Orde en tucht zo hamert op maatregelen tegen nep nieuws? Omdat ze willen voorkomen dat als er echte ellende ontdekt gaat worden men kan ingrijpen. Je gaat het pas zien als je het door hebt sprak Johan Cruijf.

Dus niet alle media zijn onbetrouwbaar, niet alle journalisten zijn tuig en niet alle politici zijn corrupt en zakkenvullers. Als jezelf niet graag ‘gegeneraliseerd’ wil worden: alle bikers zijn criminele outlaws,  moet je dat zelf ook niet doen toch? Het gaat pijn doen, het zal heftig worden en emoties kosten. Maar wij gaan immer voor de waarheid. Niets meer en niets minder.


Om met mijn grote voorbeeld te spreken: I never said freedom was cheap. And it ain't. Never will be. It's been the highest priced and most precious commodity in my life.” (Sonny Barger)


Arie Luctor Et Emergo