28-12-2018

Jos van Wienen

burgermeester van Haarlem


Uitventen

Gisteren was het weer vol gas op de staatspropagandazender NPO2. In Nieuwsuur was het ruimbaan voor de bedreigde burgemeester Wienen van Haarlem. Deze held van de democratie gaat al maanden gebukt onder zware politiebescherming. Van wie deze dreiging uitgaat is zo geheim dat niemand het weet. Het is catch 22 galore daar in Haarlem. Ja kijk we hebben de usual suspects van de media. De ‘motorbendes’ zijn een geliefd onderwerp als het gaat om deze zaak. En met name de Hells Angels lijken een dagtaak te hebben aan het bedreigen van jan en alleman. Nu kan ik u uit redelijk betrouwbare bron deelgenoot maken dat die niet zo zijn van het dreigen. Dat doen lafaards en marginale proleten. En hoewel als outlaws bestempeld door de overheid snappen zij als geen ander dat in een rechtstaat nu eenmaal spelregels gelden. En dat in die keten het een rechter is die een oordeel velt. Moet je niets aan willen veranderen. Werkt doorgaans prima. Als wij vragen om respect, moeten wij dat ook geven. Het is een van onze mantra’s: give respect get respect. Er is dus totaal geen enkel belang in het dreigen van het openbaar bestuur.

Frappant is dat met al de moderne technieken waarover men beschikt er kennelijk een dreiging is van een ‘superpower’ want men kan maar niet vertellen wie of wat dat doet. Belt u nu eens anoniem naar het bekende landgoed in Wassenaar. En dat u voornemens bent om daar met uw actiegroep ‘leve de republiek’ om Wim Lex te gijzelen. Binnen no time staan er van die gemaskerde gorilla’s in uw kamer. En ligt u voordat ‘ook goedendag moet dat zo….’ kunt zeggen geboeid achter in een auto. Geloof nou de auteur dezes dat hier iets stinkt!

Of, ja ik zeg het even hardop, zou men er juist garen bij spinnen? Met de aanstaande rechtszaak komt dat even goed uit. En in plaats van gewoon mensen aan te houden is het beter dit maximaal te benutten. We missen nog wat tanks en apache heli’s die Wienen begeleiden op reizen door de stad. Allemaal voor het plaatje, allemaal voor het te beoogde doel: de politiestaat. ‘Nee dat zou de Staat der Nederlanden toch niet doen’ denkt de gemiddelde lezer(t). Nee die zouden ook niet politieagenten mensen laten intimideren in kleding van Satudarah, en nee die zouden ook geen ‘geheime’ deals sluiten met criminelen en tonnen aan drugs laten doorleveren. En die zouden ook niet manipuleren met het onderzoek in de vuurwerkramp in Enschede, of rapporten omtrent de gevaren van chroom 6 verf laten verdwijnen. Men is tot alles in staat!

Het volk angstig maken. Het volk manipuleren zodat we nog harder, beter en daadkrachtiger kunnen zorgen voor een veilige samenleving. Allemaal voor u! Of is het te doen om de totale controle? Niets is meer veilig alles word opgenomen, gemonitord enz. En niet alleen de overheid. Nee zelfs particulieren bedrijven kijken mee met uw data. Natuurlijk om u beter van dienst te kunnen zijn…..

Dju Arie kun jij dan niet een keer positief zijn! Jawel! Want tenslotte hebben we maar mooi nog net voor het einde van dit jaar een klimaatakkoord. En gaan wij de Nederlanders de wereld redden! Want einde 2030 moet er een reductie zijn van 49% Co2 uitstoot! Volgens Ed ‘ik heb Linda de Mol nog gefrequenteerd’ Nijpels is het prijskaartje nog niet helder. Maar geloof mij nu dat WIJ dat gaan betalen. De eerste geluiden zijn er al. Maar dan hebben we ook wat!
Terwijl een gemiddelde stad in China meer Co2 uitstoot in één maand dan wij in één jaar gaan wij voor reductie. En terwijl u met uw diesel een misdadiger bent in de milieuzone geeft het cruiseschip in de haven van 010 nog even wat gas. Volgens berekeningen geeft één dagje spelevaren met zo’n drijvend hotel net zoveel milieuschade als één MILJOEN auto’s.

In de kersttoespraak van Koning Willem Alexander riep hij wel drie keer op aan de Nederlanders tot ‘actief burgerschap aan alle Nederlanders’. Dus bankbintjes verenig u en sta op met of zonder geel hesje! En als u te lam bent om iets te doen ga dan in ieder geval met je luie reet stemmen in Maart voor de provinciale staten (en dus Eerste kamer!). En zorg ervoor dat deze destructieve coalitie dit land niet verder naar de kolere helpt.

O ja fijne jaarwisseling en een super 2019!

Arie Luctor Et Emergo